JobsNews SUCHEN
 
Slide 94Slide 93Slide 33Slide 74Slide 70Slide 34Slide 71Slide 92
Crossing National Borders
 
In de loop van de jaren is uit de regionale onderneming Rurtalbahn een internationaal werkende ondernemingsgroep ontstaan. Dit is ook in het aantal medewerkers, vervoersprojecten en materieelbestanden te zien.
 
Verkeren
RTB CARGO vervoerde in 2014 ruim 3,9 miljoen ton en reed alleen in Duitsland ruim 1700 miljoen tonkilometer. Meer dan de helft van de tonnage werd grensoverschrijdend van of naar Nederland of België vervoerd. Met meer dan 40 locomotieven rijdt Rurtalbahn Cargo ruim 200 treinen per week.
Ondanks de recessie tijdens de crisis-jaren was RTB CARGO in staat door Europese expansie, betrouwbaarheid, flexibiliteit en frequente contacten met klanten continue te groeien. In de laatste vijf jaar verdubbelde de tonnage.

Processturing
Om deze goederenstromen te controleren en aan te sturen zijn goed uitgeruste informatiecentra op de locatie vereist. Door de 24/7 bezetting van onze operationele afdelingen in Aken, Antwerpen en Rotterdam zijn we in staat, mbv moderne communicatiemiddelen, de internationale treinen continue op te volgen. De grensovergangen vervagen hierdoor meer en meer. Via onze vestigingen in de zeehavens Rotterdam en Antwerpen hebben we korte lijnen met onze klanten, terminals en infrabeheerders.Medewerkers
Bij de drie ondernemingen binnen de RTB CARGO groep werken ongeveer 100 machinisten. De meeste mederwerkers zijn bij de RTB CARGO GmbH in Duitsland in dienst.
Door regelmatige opleidingsprojecten, die door LUKAS, het opleidingscentrum van de RATH groep, worden aangeboden, zijn inmiddels meerdere machinisten voor de inzet in het buitenland bevoegd. Dit maakt doorgaand, grensoverschrijdend vervoer zonder locwissel of personele aflos aan de grens mogelijk.

Locomotieven
Het locomotievenbestand van RTB CARGO bestaat uit 40 elektrische- en diesellocomotieven en is voor internationale inzet uitgerust. De locomotieven worden centraal beheerd en ingezet. Ruim 80% van deze locomotieven is in meerdere landen toegelaten. De belangrijkste landen voor ons zijn Duitsland, België en Nederland, waarbij het voor Nederland van belang is dat de locomotieven uitgerust zijn met ECTS om op de Betuwelijn en in de haven van Rotterdam te kunnen rijden. De locomotieven worden ook in Oostenrijk en Hongarije ingezet. RTB CARGO heeft voor het onderhoud en controle van haar locomotieven in Duitsland de beschikking over drie eigen werkplaatsen en in de overige landen een samenwerking met plaatselijke werkplaatsen.