JobsNews SUCHEN
 
Slide 94Slide 93Slide 33Slide 74Slide 70Slide 34Slide 71Slide 92
Crossing National Borders
 

RTB CARGO NETHERLANDS B.V. werd in 2007 opgericht en is een Nederlandse spooronderneming met toelating voor Nederland en België. Gevestigd in de Waalhaven van Rotterdam verzorgen zij het contact met de terminals en infrabeheerders. De Betuwelijn biedt een snelle en directe route van Rotterdam naar Emmerich. Ook zijn we in Limburg en Groningen actief en organiseren buitengewone transporten, zoals overbrengen van nieuw en oud reizigersmaterieel.

RTB CARGO GmbH is sinds 2010 een zelfstandige onderneming, daarvoor was het een onderdeel van Rurtalbahn GmbH. Naast de regio Aken - Düren zijn ze ook actief in de noordelijke zeehavens, zoals Hamburg en Bremerhaven. Daarnaast zijn er regelmatige verbindingen met de grenslanden in het oosten, westen en zuiden.

Het Belgische RTB CARGO BELGIUM N.V. (vroeger Trainsport NV) behoort sinds 2006 deels en vanaf 2011 voor het merendeel tot de R.A.T.H – Groep en is gevestigd in de Antwerpse haven (zie Geschiedenis: Uitbreiding Oostenrijk & actief onder één naam (2016)”, zin 2). Antwerpen is met Zeebrugge, Genk en Tongeren de belangrijkste corridor van en naar de grens. RTB CARGO BELGIUM heeft een toelating voor heel België en heeft de mogelijkheid om ook de diverse terminals zelfstandig te bedienen.